Libmonster ID: UA-10793


Перші згадки про механічні апарати з грошовим виграшем датуються ще XIX ст., а саме - 1887 роком. Перші гральні автомати приймали дрібні монети у якості оплати, проте платіжної системи як такої не мали - виграні кошти оплачував гравцям хазяїн закладу. Вже через рік у США почали виробляти гральні автомати за принципом джекпоту. Спочатку джекпот виплачувався, коли загальна вага монет перевищувала певну кількість - відкривалися стулки, і виграш висипався у лоток. Проте існування апаратів з джекпотом було недовгим - спритні гравці швидко збагнули, що при достатньо заповненому гральному автоматі зняти джекпот можна, просто стукнувши по автомату якомога сильніше.

У 1890 році з'явилася наступна модифікація грального автомата, у якій вперше було застосовано барабани, що крутилися. На п'яти барабанах було нанесено зображення гральних карт. При опусканні монетки барабани починали обертатися. Якщо випадала виграшна комбінація, гравець кликав хазяїна закладу для виплати виграшу.

Проте в масове виробництво на початку 1890-х років пішла набагато простіша модель. У ній вкинута монетка падала вниз одним з трьох лотків. При потраплянні монетки до "виграшного" лотка автомат видавав три таких самих монетки.

Масове розповсюдження гральні автомати отримали спочатку в США, а потім і в Європі. Бізнес на гральних автоматах став прибутковою справою. Так у 1893 році лише у Сан-Франциско працювало більше ніж півтори тисячі апаратів різних конструкцій.

А у 1895 році молодий американський механік Чарльз Фей винайшов машину "класичного" компонування, яка на багато років визначила "обличчя" гральних автоматів. Цей автомат було названо "Дзвін свободи". Його було оснащено трьома паралельними дисками з нанесеними на їх обід цифрами. Опустивши в автомат монетку, гравець мав можливість смикнути за ручку, яка приводила у рух барабани. Певні комбінації цифр означали виграш.

Кілька таких автоматів було встановлено у шинках. Разом з першими "однорукими бандитами" натомість з'явилися і перші азартні гравці.

Проте, незважаючи на успіх гральних автоматів, американська влада всіх рівнів постійно вела з ними боротьбу, намагаючись заборонити автомати з азартними іграми на гроші як шкідливе явище. Як відповідь - з'явилися автомати з продажу жувальної гумки. Ці хитрощі дозволяли обійти заборону на гральні автомати. Автомати з продажу жувальної гумки являли собою варіанти того самого "Дзвону свободи". Коли кидали в автомат монетку, він видавав упаковку жувальної гумки. При цьому покупцеві надавалося право потягнути за спеціальний важіль, що приводив у рух барабан, і виграти грошовий приз, а на барабанах з'являлося зображення фруктів - найпопулярніших смаків жувальної гумки. Перші такі автомати з'явилися у 1910 році і отримали назву "Fruit- machines". Символи з фруктами використовуються на гральних автоматах донині.

Сучасні гральні автомати в технічному плані значно обігнали машини позаминулого століття. Замість барабанів з ручками у сучасних автоматах використовуються сучасні комп'ютерні програми на основі генератора випадкових чисел.


© elibrary.com.ua

Постоянный адрес данной публикации:

https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Історія-появи-перших-гральних-автоматів

Похожие публикации: LУкраина LWorld Y G


Публикатор:

Україна ОнлайнКонтакты и другие материалы (статьи, фото, файлы и пр.)

Официальная страница автора на Либмонстре: https://elibrary.com.ua/Libmonster

Искать материалы публикатора в системах: Либмонстр (весь мир)GoogleYandex

Постоянная ссылка для научных работ (для цитирования):

Історія появи перших гральних автоматів // Киев: Библиотека Украины (ELIBRARY.COM.UA). Дата обновления: 15.02.2018. URL: https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Історія-появи-перших-гральних-автоматів (дата обращения: 27.04.2024).

Найденный поисковым роботом источник:


Комментарии:



Рецензии авторов-профессионалов
Сортировка: 
Показывать по: 
 
  • Комментариев пока нет
Похожие темы
Публикатор
Україна Онлайн
Kyiv, Украина
495 просмотров рейтинг
15.02.2018 (2263 дней(я) назад)
0 подписчиков
Рейтинг
0 голос(а,ов)
Похожие статьи
КИТАЙ И МИРОВОЙ ФИНАНСОВЫЙ КРИЗИС
Каталог: Экономика 
17 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ТУРЦИЯ: ЗАДАЧА ВСТУПЛЕНИЯ В ЕС КАК ФАКТОР ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ
Каталог: Политология 
27 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VASILY MARKUS
Каталог: История 
32 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ВАСИЛЬ МАРКУСЬ
Каталог: История 
32 дней(я) назад · от Petro Semidolya
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ: ЛАТИНСЬКА СПАДЩИНА: ПОЛЬША, ЛИТВА, РУСЬ
Каталог: Вопросы науки 
37 дней(я) назад · от Petro Semidolya
КАЗИМИР ЯҐАЙЛОВИЧ І МЕНҐЛІ ҐІРЕЙ: ВІД ДРУЗІВ ДО ВОРОГІВ
Каталог: История 
37 дней(я) назад · от Petro Semidolya
Українці, як і їхні пращури баньшунські мані – ба-ді та інші сармати-дісці (чи-ді – червоні ді, бей-ді – білі ді, жун-ді – велетні ді, шаньжуни – горяни-велетні, юечжі – гутії) за думкою стародавніх китайців є «божественним військом».
38 дней(я) назад · от Павло Даныльченко
Zhvanko L. M. Refugees of the First World War: the Ukrainian dimension (1914-1918)
Каталог: История 
41 дней(я) назад · от Petro Semidolya
АНОНІМНИЙ "КАТАФАЛК РИЦЕРСЬКИЙ" (1650 р.) ПРО ПОЧАТОК КОЗАЦЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (КАМПАНІЯ 1648 р.)
Каталог: История 
46 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VII НАУКОВІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ ГЕТЬМАНОВІ ІВАНОВІ ВИГОВСЬКОМУ
Каталог: Вопросы науки 
46 дней(я) назад · от Petro Semidolya

Новые публикации:

Популярные у читателей:

Новинки из других стран:

ELIBRARY.COM.UA - Цифровая библиотека Эстонии

Создайте свою авторскую коллекцию статей, книг, авторских работ, биографий, фотодокументов, файлов. Сохраните навсегда своё авторское Наследие в цифровом виде. Нажмите сюда, чтобы зарегистрироваться в качестве автора.
Партнёры Библиотеки

Історія появи перших гральних автоматів
 

Контакты редакции
Чат авторов: UA LIVE: Мы в соцсетях:

О проекте · Новости · Реклама

Цифровая библиотека Украины © Все права защищены
2009-2024, ELIBRARY.COM.UA - составная часть международной библиотечной сети Либмонстр (открыть карту)
Сохраняя наследие Украины


LIBMONSTER NETWORK ОДИН МИР - ОДНА БИБЛИОТЕКА

Россия Беларусь Украина Казахстан Молдова Таджикистан Эстония Россия-2 Беларусь-2
США-Великобритания Швеция Сербия

Создавайте и храните на Либмонстре свою авторскую коллекцию: статьи, книги, исследования. Либмонстр распространит Ваши труды по всему миру (через сеть филиалов, библиотеки-партнеры, поисковики, соцсети). Вы сможете делиться ссылкой на свой профиль с коллегами, учениками, читателями и другими заинтересованными лицами, чтобы ознакомить их со своим авторским наследием. После регистрации в Вашем распоряжении - более 100 инструментов для создания собственной авторской коллекции. Это бесплатно: так было, так есть и так будет всегда.

Скачать приложение для Android