Libmonster ID: UA-10956


Незабаром на кремлівському сайті в президентському розділі "повісять" інформацію про доходи В. Путіна в 2015 р. Звісно, з огляду на девальвацію рубля, на інфляцію, на "войну - мать роднy", на поважність посади помазаника (не уточнюймо, чим саме помазаний) прибутки виражатимуться більшими числами.

Вони переважатимуть торішню офіційну "цифірь". А вона, нагадаємо, офіційно зросла 2014 року вдвічі, до 7,65 млн. руб. проти 3,6 млн. у 2013-му.

Задекларовано й таку особисту власність приватизатора РФ: земельна ділянка на 1,5 тис. кв. м, тісненька - либонь, явочна - квартирка в 77 кв. м і гараж (18 кв. м). Фігурує ще трохи більша квартира (153,7 кв. м) і гаражне місце (про всяк, знаєте, випадок) на 18 кв. м. Ці самі об'єкти були зазначені у декларації і за 2013 рік. Не зазнав змін і суперскромний автопарк глави держави - дві "Волги" (ГАЗ М21 і ГАЗ М-21-Р), а також "Нива" та совковенький причіп "Скіф"...

Погодьтеся, порівняно зі статками українських (а московітських - і поготів) олігархів навіть середньої руки - це менше ніж "пінатс", як кажуть американці. Тобто "фісташки", дріб'язок.

Тим часом видання New York Post твердить, що "бідний мільйонер" насправді є найбагатшою людиною на планеті. На думку Білла Браудера, генерального директора Hermitage Capital Management, особистий капітал В. Путіна дорівнює 200 млрд. доларів.

Тобто ВВП вдвічі заможніший од Білла Гейтса, який зі своїми $79,2 млрд. чомусь вважався найбагатшим дукою Земної кулі.

"Кошти, що не були витрачені на школи, дороги, лікарні тощо, осіли на рахунках у швейцарських банках, були вкладені в акції, хедж-фонди й нерухомість", - зазначає Б. Браудер.

Чарівна паличка Коха

...Сердешні Меркель та Олланд без надмірного ентузіазму говорять про якісь подальші санкції проти РФ. А взяли б на Заході й арештували згадані $200 млрд. - це напевно дало б помітніший ефект! Як мінімум, порушення перемир'я терористами відразу припинилися б.

Утім, розгадки політичних, геополітичних, воєнних та економічних загадок хоч і близько, але вони глибші, бо прихованіші.

Та всього не сховаєш. Мов того шила.

Нервом війни, як учили мудрі предки, є гроші.

Нещодавно колишній російський урядовець А. Кох повідав, що Путін тотально контролює в РФ такі "шляхетні" бізнеси, як наркотрафік, борделі, торгівлю зброєю та нелегальні казино. Кох, зокрема, зазначає: "Усі чотири стовпи, на яких стоїть мафія, - наявні. Це величезні гроші. Десятки мільярдів доларів щорічно. Ці гроші ніхто не контролює: ні парламент, ні уряд. Це особисті фонди спецслужб і Путіна.

На них здійснюється фінансування путінського "Комінтерну" в Європі й США. Всі агенти впливу, всі проплачені журналісти, депутати, політики. Пожертвування в виборчі фонди, кредити радикальним партіям...

Ці фонди не вичерпаються, навіть якщо закінчиться бюджетне фінансування. Навіть якщо нафта впаде до 10 доларів за барель. І мета цих фондів (крім особистого збагачення керівництва спецслужб, природно) - розвал європейської і в цілому - західної єдності. Дестабілізація і розкол як мінімум - Європи. Західні політики не хочуть цього помічати. Залишилося тільки з'ясувати чому: через дурість а чи за гроші?".

Не менш цікавим, додамо, є й питання - чи не тягнеться брудна, засмальцьована ниточка до офіційного Києва, який усіляко уникає серйозного обговорення та масштабного запровадження санкцій проти РФ, називає війну антитерористичною операцією та фактично допускає існування лінії "розмежування" між нами й "ЛДНР" як пунктиру з його "пробілами"...

Коли нав'ючують "Скіфи"

Час усе розставить на свої місця. Накрадене після міжнародного трибуналу над терористом N1 і його підмайстрами та відповідного аудиту ще згодиться для відродження сходу України і цілої держави.

...А поки фінанси президента, як відповідне оргдобриво у воді, йшли вгору, всеросійський гаманець - держбюджет - не надто грубшав. Аналітики польського бізнес-каналу TVN24 Biznes i Swiat звернули увагу на різке скорочення валютних резервів РФ, котрі є єдиним джерелом фінансування бюджетного дефіциту в умовах західних санкцій та зменшення доходів через падіння цін на нафту й газ у світі.

Ось висновок польських фахівців: протягом півроку валютні резерви зменшуються на приблизно $130 млрд, а це означає, що коли вони зменшуватимуться такими самими темпами, то російській економіці загрожує банкрутство в 2017 році.

Гай-гай, цікаво Московія може "відсвяткувати" сторіччя пріснопам'ятного жовтневого перевороту... Без сумніву, народ захоче з російським розмахом віддячитися Владіміру Владіміровічу.

Відтак стає зрозумілим призначення вбогого причепа. Він потрібен, щоб у разі потреби кудись перевезти (як це позаторік зробив Янукович) ящики з валютою, золотом, камінчиками... Хоч усього й не повантажиш, одначе "на перший час" вистачить.

Отож:

- Гей там, у Кремлі! Чи не час до "Волги" чіпляти "Скіфа"?


© elibrary.com.ua

Постоянный адрес данной публикации:

https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Фісташка-мільярд-береже-або-Гаман-президента-й-гаманець-РФ

Похожие публикации: LУкраина LWorld Y G


Публикатор:

Україна ОнлайнКонтакты и другие материалы (статьи, фото, файлы и пр.)

Официальная страница автора на Либмонстре: https://elibrary.com.ua/Libmonster

Искать материалы публикатора в системах: Либмонстр (весь мир)GoogleYandex

Постоянная ссылка для научных работ (для цитирования):

Юрій ПРИГОРНИЦЬКИЙ, Фісташка мільярд береже, або Гаман президента й гаманець РФ // Киев: Библиотека Украины (ELIBRARY.COM.UA). Дата обновления: 26.07.2018. URL: https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Фісташка-мільярд-береже-або-Гаман-президента-й-гаманець-РФ (дата обращения: 26.04.2024).

Найденный поисковым роботом источник:


Автор(ы) публикации - Юрій ПРИГОРНИЦЬКИЙ:

Юрій ПРИГОРНИЦЬКИЙ → другие работы, поиск: Либмонстр - УкраинаЛибмонстр - мирGoogleYandex

Комментарии:



Рецензии авторов-профессионалов
Сортировка: 
Показывать по: 
 
  • Комментариев пока нет
Похожие темы
Публикатор
Україна Онлайн
Kyiv, Украина
300 просмотров рейтинг
26.07.2018 (2101 дней(я) назад)
0 подписчиков
Рейтинг
0 голос(а,ов)
Похожие статьи
КИТАЙ И МИРОВОЙ ФИНАНСОВЫЙ КРИЗИС
Каталог: Экономика 
16 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ТУРЦИЯ: ЗАДАЧА ВСТУПЛЕНИЯ В ЕС КАК ФАКТОР ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ
Каталог: Политология 
27 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VASILY MARKUS
Каталог: История 
32 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ВАСИЛЬ МАРКУСЬ
Каталог: История 
32 дней(я) назад · от Petro Semidolya
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ: ЛАТИНСЬКА СПАДЩИНА: ПОЛЬША, ЛИТВА, РУСЬ
Каталог: Вопросы науки 
36 дней(я) назад · от Petro Semidolya
КАЗИМИР ЯҐАЙЛОВИЧ І МЕНҐЛІ ҐІРЕЙ: ВІД ДРУЗІВ ДО ВОРОГІВ
Каталог: История 
36 дней(я) назад · от Petro Semidolya
Українці, як і їхні пращури баньшунські мані – ба-ді та інші сармати-дісці (чи-ді – червоні ді, бей-ді – білі ді, жун-ді – велетні ді, шаньжуни – горяни-велетні, юечжі – гутії) за думкою стародавніх китайців є «божественним військом».
38 дней(я) назад · от Павло Даныльченко
Zhvanko L. M. Refugees of the First World War: the Ukrainian dimension (1914-1918)
Каталог: История 
41 дней(я) назад · от Petro Semidolya
АНОНІМНИЙ "КАТАФАЛК РИЦЕРСЬКИЙ" (1650 р.) ПРО ПОЧАТОК КОЗАЦЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (КАМПАНІЯ 1648 р.)
Каталог: История 
46 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VII НАУКОВІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ ГЕТЬМАНОВІ ІВАНОВІ ВИГОВСЬКОМУ
Каталог: Вопросы науки 
46 дней(я) назад · от Petro Semidolya

Новые публикации:

Популярные у читателей:

Новинки из других стран:

ELIBRARY.COM.UA - Цифровая библиотека Эстонии

Создайте свою авторскую коллекцию статей, книг, авторских работ, биографий, фотодокументов, файлов. Сохраните навсегда своё авторское Наследие в цифровом виде. Нажмите сюда, чтобы зарегистрироваться в качестве автора.
Партнёры Библиотеки

Фісташка мільярд береже, або Гаман президента й гаманець РФ
 

Контакты редакции
Чат авторов: UA LIVE: Мы в соцсетях:

О проекте · Новости · Реклама

Цифровая библиотека Украины © Все права защищены
2009-2024, ELIBRARY.COM.UA - составная часть международной библиотечной сети Либмонстр (открыть карту)
Сохраняя наследие Украины


LIBMONSTER NETWORK ОДИН МИР - ОДНА БИБЛИОТЕКА

Россия Беларусь Украина Казахстан Молдова Таджикистан Эстония Россия-2 Беларусь-2
США-Великобритания Швеция Сербия

Создавайте и храните на Либмонстре свою авторскую коллекцию: статьи, книги, исследования. Либмонстр распространит Ваши труды по всему миру (через сеть филиалов, библиотеки-партнеры, поисковики, соцсети). Вы сможете делиться ссылкой на свой профиль с коллегами, учениками, читателями и другими заинтересованными лицами, чтобы ознакомить их со своим авторским наследием. После регистрации в Вашем распоряжении - более 100 инструментов для создания собственной авторской коллекции. Это бесплатно: так было, так есть и так будет всегда.

Скачать приложение для Android