Libmonster ID: UA-12082


Жоден суд України не підтримав київських вимог впорядкувати гральний бізнес

Починаючи розгляд інформації "Про впорядкування роботи об'єктів грального бізнесу на території Києва" на розширеній колегії КМДА, столичний мер Леонід Черновецький зазначив: "Питання боротьби з нелегальним гральним бізнесом є для мене дуже важливим, і я займаюся цим щоденно, щоденно мені доповідає з цього питання мій заступник Володимир Головач".

Про стан цієї боротьби інформував начальник Головного управління регуляторної політики та підприємництва Микола Поворозник. Він розповів, Що проведено вже 796 перевірок законності встановлення гральних автоматів.

Як розповів в.о. заступника голови КМДА Володимир Головач, із центральної частини міста значну частину автоматів уже прибрали. "В нас є два центральних склади та склади в районних держадміністраціях", - сказав він. На що мер одразу зреагував: "А чому стільки складів, чому не один склад, який ми могли б показати? Через тиждень запрошуйте журналістів і мене - я хочу побачити ці автомати на власні очі. Хто займається їх вилученням?"

З'ясувалося, що вилученням повинні займатися працівники районних управлінь внутрішніх справ. "Однак вони роблять це тільки тоді, коли ми робимо контрольні об'їзди районів і показуємо їм незаконно встановлені автомати, змушуємо начальників районних управлінь, начальника Головного управління внутрішніх справ - тоді вони вилучають автомати, - відповів Володимир Головач. - Так сталося і вчора у Святошинському районі. Ми знайшли 49 явно незаконних гральних автоматів. За вчорашній день їх вилучили шість, сьогодні зранку я звернувся до начальника районного управління міліції, він персонально займається вилученням інших. За вашим дорученням ми збираємо рішення судів, які повертають автомати власникам. Зараз є три такі ухвали, але упродовж наступного тижня ми зберемо решту. Є рішення Деснянського районного суду на нашу користь. Можливо, вони почули ваше звернення і почали працювати як слід. Ще є позитивна тенденція: податкова адміністрація вже не видає патентів на здійснення гральної діяльності без наявності наших ліцензій. Раніше в районах на це не реагували. Ми чекаємо реакції на ваше звернення на адресу прокурора міста і начальника СБУ в Києві з приводу того, щоб проти працівників контролюючих органів, які неналежно контролюють гральний бізнес та роботу малих архітектурних форм, порушували дисциплінарні впровадження і притягували до відповідальності за корупцію".

"Дайте мені ці рішення, - одразу зреагував Леонід Черновецький. - Я хочу бачити тих суддів, які виносять рішення про повернення "одноруких бандитів". У судах повно людей без совісті, які приймають рішення. Лише у Деснянському районі знайшовся один порядний суддя, який відмовив у поверненні автоматів, встановлених всупереч ліцензії, яку я пролобіював разом із Людмилою Денисюк. Йдеться про те, щоб кияни знали: порядку, де їх можна встановлювати, взагалі не було до приходу у Києві нової влади. Лише зараз, уже півроку, як ми навели порядок і визначили, що вони не повинні знаходитися в школах, лікарнях та інших місцях. Інакше їх почали б встановлювати навіть у дитячих садках. Ми визначили, що вони повинні бути на певній відстані від таких закладів. А в принципі, в нас далекоглядні плани щодо виведення грального бізнесу з Києва. Але для цього нам потрібна політична стабільність. Податкова адміністрація пішла назустріч нам і справедливості. Спасибі їй за це.

Я даю доручення упродовж тижня назвати місце, де будуть сконцентровані всі вилучені "однорукі бандити". Я хотів би, щоб ми організували там виставку і показали всі модифікації цих нехороших приладів, і для киян це буде пізнавально. Я доручаю це Денису Бассу, щоб він проконтролював. Кияни повинні знати, що кожен із гральних автоматів може приносити до 10 тисяч доларів доходу на добу. І ще одне доручення: судді, яка винесла рішення на користь справедливості, щоб я написав, як Київський міський голова, лист-подяку. Щодо решти суддів, то я буду доповідати голові Верховного Суду чи Вищої ради юстиції. Тому що за кожним автоматом стоять гроші, і жодних виправдань рішенням про повернення автоматів власникам не існує".

Уточнення внесла заступник голови КМДА Людмила Денисюк: "За весь період було 37 судових ухвал. І жоден із судів, включаючи і Київ, і Одесу, і Харків (суди відбувались у багатьох містах України, де існують гральні філії київських фірм), навіть Деснянський районний (тут не винесено ухвалу, це лише відстрочка) не виніс рішення на користь адміністрації міста Києва, де на сьогодні ліцензійні умови, єдині в державі, діють за всіма нормами закону".


© elibrary.com.ua

Постоянный адрес данной публикации:

https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Кияни-побачать-одноруких-бандитів

Похожие публикации: LУкраина LWorld Y G


Публикатор:

Україна ОнлайнКонтакты и другие материалы (статьи, фото, файлы и пр.)

Официальная страница автора на Либмонстре: https://elibrary.com.ua/Libmonster

Искать материалы публикатора в системах: Либмонстр (весь мир)GoogleYandex

Постоянная ссылка для научных работ (для цитирования):

Кияни побачать "одноруких бандитів", Кияни побачать "одноруких бандитів" // Киев: Библиотека Украины (ELIBRARY.COM.UA). Дата обновления: 06.09.2021. URL: https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Кияни-побачать-одноруких-бандитів (дата обращения: 20.04.2024).

Найденный поисковым роботом источник:


Автор(ы) публикации - Кияни побачать "одноруких бандитів":

Кияни побачать "одноруких бандитів" → другие работы, поиск: Либмонстр - УкраинаЛибмонстр - мирGoogleYandex

Комментарии:



Рецензии авторов-профессионалов
Сортировка: 
Показывать по: 
 
  • Комментариев пока нет
Похожие темы
Публикатор
Україна Онлайн
Kyiv, Украина
167 просмотров рейтинг
06.09.2021 (957 дней(я) назад)
0 подписчиков
Рейтинг
0 голос(а,ов)
Похожие статьи
КИТАЙ И МИРОВОЙ ФИНАНСОВЫЙ КРИЗИС
Каталог: Экономика 
10 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ТУРЦИЯ: ЗАДАЧА ВСТУПЛЕНИЯ В ЕС КАК ФАКТОР ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ
Каталог: Политология 
20 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VASILY MARKUS
Каталог: История 
25 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ВАСИЛЬ МАРКУСЬ
Каталог: История 
25 дней(я) назад · от Petro Semidolya
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ: ЛАТИНСЬКА СПАДЩИНА: ПОЛЬША, ЛИТВА, РУСЬ
Каталог: Вопросы науки 
30 дней(я) назад · от Petro Semidolya
КАЗИМИР ЯҐАЙЛОВИЧ І МЕНҐЛІ ҐІРЕЙ: ВІД ДРУЗІВ ДО ВОРОГІВ
Каталог: История 
30 дней(я) назад · от Petro Semidolya
Українці, як і їхні пращури баньшунські мані – ба-ді та інші сармати-дісці (чи-ді – червоні ді, бей-ді – білі ді, жун-ді – велетні ді, шаньжуни – горяни-велетні, юечжі – гутії) за думкою стародавніх китайців є «божественним військом».
32 дней(я) назад · от Павло Даныльченко
Zhvanko L. M. Refugees of the First World War: the Ukrainian dimension (1914-1918)
Каталог: История 
35 дней(я) назад · от Petro Semidolya
АНОНІМНИЙ "КАТАФАЛК РИЦЕРСЬКИЙ" (1650 р.) ПРО ПОЧАТОК КОЗАЦЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (КАМПАНІЯ 1648 р.)
Каталог: История 
40 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VII НАУКОВІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ ГЕТЬМАНОВІ ІВАНОВІ ВИГОВСЬКОМУ
Каталог: Вопросы науки 
40 дней(я) назад · от Petro Semidolya

Новые публикации:

Популярные у читателей:

Новинки из других стран:

ELIBRARY.COM.UA - Цифровая библиотека Эстонии

Создайте свою авторскую коллекцию статей, книг, авторских работ, биографий, фотодокументов, файлов. Сохраните навсегда своё авторское Наследие в цифровом виде. Нажмите сюда, чтобы зарегистрироваться в качестве автора.
Партнёры Библиотеки

Кияни побачать "одноруких бандитів"
 

Контакты редакции
Чат авторов: UA LIVE: Мы в соцсетях:

О проекте · Новости · Реклама

Цифровая библиотека Украины © Все права защищены
2009-2024, ELIBRARY.COM.UA - составная часть международной библиотечной сети Либмонстр (открыть карту)
Сохраняя наследие Украины


LIBMONSTER NETWORK ОДИН МИР - ОДНА БИБЛИОТЕКА

Россия Беларусь Украина Казахстан Молдова Таджикистан Эстония Россия-2 Беларусь-2
США-Великобритания Швеция Сербия

Создавайте и храните на Либмонстре свою авторскую коллекцию: статьи, книги, исследования. Либмонстр распространит Ваши труды по всему миру (через сеть филиалов, библиотеки-партнеры, поисковики, соцсети). Вы сможете делиться ссылкой на свой профиль с коллегами, учениками, читателями и другими заинтересованными лицами, чтобы ознакомить их со своим авторским наследием. После регистрации в Вашем распоряжении - более 100 инструментов для создания собственной авторской коллекции. Это бесплатно: так было, так есть и так будет всегда.

Скачать приложение для Android