Libmonster ID: UA-11058


Спецкомісія КМДА перевірила стан благоустрою Деснянського та Оболонського районів

У столиці триває осінній місячник з облаштування, озеленення та поліпшення санітарного стану міста. Після інспектування Святошинського, Солом'янського, Дніпровського та Дарницького районів спеціальна комісія КМДА перевіряла ошатність Деснянського та Оболонського.

Вулиці розкиданого сміття

Свято Покрови зібрало поблизу Деснянської РДА керівників районів. Можновладці активно готуються до перевірки облаштування території, що налічує понад 15 тис. га. Обмінюються думками, посміхаються, настрій - святковий. Як з'ясувала кореспондент "Вечірки", на поліпшення території Деснянського району з місцевого бюджету заплановано виділити понад 9 млн. грн., з яких 3 млн. уже використовуються. Після дружніх перемовин чиновники сідають до автобуса й вирушають у рейд. Першим свою охайність має продемонструвати Деснянський район.

На вулицях бачимо працівників жеків, 'які прибирають територію, згрібаючи листя та обкопуючи ділянки, де раніше, як нам пояснюють, розміщувалися гральні автомати. До слова, програма з облаштування передбачає запровадження у жеках нової професії - сортувальника сміття, основне завдання якого - розподіл відходів. Це дозволить уникнути накопи-. чення так званих сміттєвих звалищ.

На одній з вулиць триває вивезення великогабаритного сміття, втім, за словами жителів, це відбувається не так часто, як би вони цього хотіли, та й на дієвість рішень адміністрації вже давно ніхто не покладає надій. Громадяни скаржаться, що невирі-шеними залишаються й проблеми торгівлі, розташування МАФів, до яких уже застосовують кардинальні дії за участю правоохоронних органів та Головного управління з благоустрою. Зазначимо, що у Деснянському районі порівняно з Оболонським (150 МАФів) демонтовано вже 700 таких точок, проте від цього місто не стало чистішим, а для отримання кращого результату потрібно ліквідувати тисячі об'єктів.

Хвилюють тамтешніх жителів й однорукі бандити. Скажімо, більшість гральних автоматів, розташованих на території Деснянського району, не мають ліцензії, проте ще й досі функціонують. Чиновники обіцяють, що найближчим часом їх збираються ліквідувати. Крім того, до адмінктрації надходить багато заяв від громадян щодо незаконного розміщення автостоянок, та, на жаль, розглянуто ще не всі. "Заяв отримуємо дуже багато. Активно працює Call-центр. Майже по кожному об'єкту маємо інформацію. Це допомагає міській та районній радам", - каже в. о. начальника Головного управління контролю за благоустроєм КМДА Віктор Кунц.

Наступний район - Оболонський. Тут уже проведено низку заходів щодо облаштування території - відкрили церкву, вдосконалили прибережну зону поблизу озера. Крім того, закупили унікальну техніку - сміттєподрібнювач, завдяки якому проблеми зі сміттям невдовзі можуть зникнути. ПХанові показники передбачають, що за період проведення осіннього місячника з благоустрою витратять 26 млн грн. До основних завдань належать реконструкція, ремонт та утримання в належному стані вулиць, доріг, шляхопроводів, переходів, ін.

Утім, проблем і в Оболонському районі вистачає. Зокрема, працівники жеків, які слідкують за чистотою територій, належним чином не забезпечені інвентарем, вони скаржаться на недбале ставлення до них з боку керівників того ж таки жеку.

Ефект досягнуто?

Зазначимо, що порівняно з минулим роком ситуація щодо облаштування міста змінилась. Ефективність програми з благоустрою міста помітна. Та для повної її реалізації потрібен не лише час, належне фінансування, а й збільшення кількості планових та позапланових перевірок у районах міста. "До запланованих об'їздів усі готуються заздалегідь, проте навіть у такому випадку проблеми залишаються помітними. Роботи у районної та міської влади дуже багато", - зазначив пан Кунц.

Отож, існує надія, що всі ті недоліки, що їх виявила спецкомісія під час перевірки Деснянського та Оболонського районів, буде враховано. Можливо, вже навіть до кінця цього місяця зменшиться й кількість скарг від жителів районів щодо недбалості державних органів, які все ж виконують план заходів осіннього місячника з облаштування територій.

Довідка "Вечірки"

Графік об'їзду районів

21 жовтня - Печерський і Голосіївський

28 жовтня - Подільський та Шевченківський

31 жовтня - підбиття підсумків об'їзду на колегії КМДА.

ДО РЕЧІ

Київ потребує нових правил благоустрою

За ініціативи Київського міського голови Леоніда Черновецького, ще минулого року розпочався процес удосконалення нормативно-правових актів щодо облаштування столиці. Адже чинні "Правила благоустрою території міста Києва", які Київрада затвердила у 2002 році, з деякими змінами і доповненнями, прийнятими 2006 року, не відповідають вимогам забезпечення належного рівня облаштування міста. Зокрема, відкритими залишаються питання утримання безгосподарних ділянок, відновлення територій після аварійного роз-риття тощо.

Між тим, фахівці Головного управління з благоустрою наголошують на недоцільності внесення чергових поправок до чинного порядку, оскільки документ потребує кардинальних змін. За словами в. о. начальника головного управління з благоустрою міста Віктора Кунца, у разі прийняття нового документа посилиться контроль за утриманням будівель і споруд, інженерного захисту територій, що приведе до зменшення кількості аварійних ситуацій і, як наслідок, скорочення травмування людей та матеріальних збитків. Крім того, за рахунок впровадження порядку відшкодування майнової шкоди, заподіяної в разі адміністративного правопорушення під час проведення на об'єктах облаштування самовільних робіт, суттєво збільшиться вплив на правопорушників у сфері благоустрою.

Передбачено й окремий розділ щодо озеленення міста. Так, у місцях несанкціонованого зберігання побутових та будівельних відходів можна буде висадити до 30 - 35 га зелених насаджень. Нові правила благоустрою посилюють і вимоги щодо розміщення та утримання зовнішньої реклами, демонтажу незаконно розміщених рекламоносіїв, що сприятиме формуванню привабливого зовнішнього дизайну міста. Облаштування тротуарів фігурними елементами (до 90 тис. м кв.) зменшить можливість травмування пішоходів та покращить зовнішній вигляд київських доріг.

Крім того, нововведення посилюють контроль за облаштуванням доріг, тротуарів, зовнішнім освітленням територій, люків інженерних мереж, що сприятиме зменшенню дорожньо-транспортних пригод. Нові правила облаштування дадуть можливість більше опікуватися історичною частиною міста. Також у межах 15 - 20% збільшиться сума коштів на комплексний благоустрій міста. Це стане можливим завдяки додатковому залученню коштів організацій та установ в сумі 150 - 200 млн. грн.

У разі недотримання нових правил облаштування передбачено сплачення штрафу розміром у 119 грн., до речі, київська влада має намір збільшити його в 7 разів.


© elibrary.com.ua

Постоянный адрес данной публикации:

https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Інспектори-чистоти-2018-09-24

Похожие публикации: LУкраина LWorld Y G


Публикатор:

Україна ОнлайнКонтакты и другие материалы (статьи, фото, файлы и пр.)

Официальная страница автора на Либмонстре: https://elibrary.com.ua/Libmonster

Искать материалы публикатора в системах: Либмонстр (весь мир)GoogleYandex

Постоянная ссылка для научных работ (для цитирования):

Інспектори чистоти // Киев: Библиотека Украины (ELIBRARY.COM.UA). Дата обновления: 24.09.2018. URL: https://elibrary.com.ua/m/articles/view/Інспектори-чистоти-2018-09-24 (дата обращения: 16.04.2024).

Найденный поисковым роботом источник:


Комментарии:



Рецензии авторов-профессионалов
Сортировка: 
Показывать по: 
 
  • Комментариев пока нет
Похожие темы
Публикатор
Україна Онлайн
Kyiv, Украина
355 просмотров рейтинг
24.09.2018 (2031 дней(я) назад)
0 подписчиков
Рейтинг
0 голос(а,ов)
Похожие статьи
КИТАЙ И МИРОВОЙ ФИНАНСОВЫЙ КРИЗИС
Каталог: Экономика 
6 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ТУРЦИЯ: ЗАДАЧА ВСТУПЛЕНИЯ В ЕС КАК ФАКТОР ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ
Каталог: Политология 
17 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VASILY MARKUS
Каталог: История 
22 дней(я) назад · от Petro Semidolya
ВАСИЛЬ МАРКУСЬ
Каталог: История 
22 дней(я) назад · от Petro Semidolya
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ: ЛАТИНСЬКА СПАДЩИНА: ПОЛЬША, ЛИТВА, РУСЬ
Каталог: Вопросы науки 
26 дней(я) назад · от Petro Semidolya
КАЗИМИР ЯҐАЙЛОВИЧ І МЕНҐЛІ ҐІРЕЙ: ВІД ДРУЗІВ ДО ВОРОГІВ
Каталог: История 
26 дней(я) назад · от Petro Semidolya
Українці, як і їхні пращури баньшунські мані – ба-ді та інші сармати-дісці (чи-ді – червоні ді, бей-ді – білі ді, жун-ді – велетні ді, шаньжуни – горяни-велетні, юечжі – гутії) за думкою стародавніх китайців є «божественним військом».
28 дней(я) назад · от Павло Даныльченко
Zhvanko L. M. Refugees of the First World War: the Ukrainian dimension (1914-1918)
Каталог: История 
31 дней(я) назад · от Petro Semidolya
АНОНІМНИЙ "КАТАФАЛК РИЦЕРСЬКИЙ" (1650 р.) ПРО ПОЧАТОК КОЗАЦЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (КАМПАНІЯ 1648 р.)
Каталог: История 
36 дней(я) назад · от Petro Semidolya
VII НАУКОВІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ ГЕТЬМАНОВІ ІВАНОВІ ВИГОВСЬКОМУ
Каталог: Вопросы науки 
36 дней(я) назад · от Petro Semidolya

Новые публикации:

Популярные у читателей:

Новинки из других стран:

ELIBRARY.COM.UA - Цифровая библиотека Эстонии

Создайте свою авторскую коллекцию статей, книг, авторских работ, биографий, фотодокументов, файлов. Сохраните навсегда своё авторское Наследие в цифровом виде. Нажмите сюда, чтобы зарегистрироваться в качестве автора.
Партнёры Библиотеки

Інспектори чистоти
 

Контакты редакции
Чат авторов: UA LIVE: Мы в соцсетях:

О проекте · Новости · Реклама

Цифровая библиотека Украины © Все права защищены
2009-2024, ELIBRARY.COM.UA - составная часть международной библиотечной сети Либмонстр (открыть карту)
Сохраняя наследие Украины


LIBMONSTER NETWORK ОДИН МИР - ОДНА БИБЛИОТЕКА

Россия Беларусь Украина Казахстан Молдова Таджикистан Эстония Россия-2 Беларусь-2
США-Великобритания Швеция Сербия

Создавайте и храните на Либмонстре свою авторскую коллекцию: статьи, книги, исследования. Либмонстр распространит Ваши труды по всему миру (через сеть филиалов, библиотеки-партнеры, поисковики, соцсети). Вы сможете делиться ссылкой на свой профиль с коллегами, учениками, читателями и другими заинтересованными лицами, чтобы ознакомить их со своим авторским наследием. После регистрации в Вашем распоряжении - более 100 инструментов для создания собственной авторской коллекции. Это бесплатно: так было, так есть и так будет всегда.

Скачать приложение для Android